Na mijn eerdere blogje, dat was gewijd aan de omgeknakte bananenboom en zijn banaantjes, waren die banaantjes eindelijk rijp genoeg voor gebruik. Ik moet ze nu wel zo snel mogelijk opeten want door de hoge temperaturen hier worden ze heel snel bruin en oud. Met de hele rijpe bananen ga ik binnenkort ook nog een bananenbrood bakken. Dat bananenbrood is bij ons echt een succesrecept, wij vinden dat zo vreselijk lekker!
Maar vandaag wilde ik iets bakken wat ik nog niet eerder gemaakt had. Ik heb al heel wat recepten met banaan uitgeprobeerd, en ik vond dat het vandaag weer eens tijd werd voor iets nieuws.
Dus ik heb me achter mijn laptop gezet en ben op zoek gegaan naar allerlei lekkere recepten met banaan. Er kwamen met die zoekterm meer dan genoeg recepten tevoorschijn. Het was nu alleen nog een kwestie van kiezen. Al snel kwam ik bij een omgekeerde bananentaart uit. Dat leek me wel wat. Er moesten in die taart zelfs meerdere bananen. En dat was een prettige bijkomstigheid, aangezien ik op dit moment barst van de rijpe bananen.
Ik zag twee recepten met een omgekeerde bananentaart die me beide aanspraken. Ze verschilden alleen in de kleine puntjes van elkaar. Bij het ene recept gebruikten ze bijvoorbeeld een vierkante vorm, en bij het andere een springvorm. In het ene stukjes chocolade, en in het andere pecannoten. Kon ik mooi zelf kiezen wat ik handiger of lekkerder vond. Een beetje een mix van de twee recepten dus.
Ik ging voor de springvorm van het ene recept en de pecannoten van het andere recept. Basterdsuiker hebben ze hier niet en daar heb ik karamelsuiker voor gebruikt. En dat is, naar mijn idee, een goede vervanging geweest. Misschien dat de taart iets bruiner is gekleurd vanwege de donkere karamelsuiker, maar dat vind ik niet zo’n ramp. De taart was er in ieder geval niet minder lekker om, en we hebben er heerlijk van gesmuld!
Soms moet je roeien met de riemen -oftewel, ‘ingrediënten’- die je hebt..
- Wil je de twee recepten zelf eens nalezen of maken, dan kan dat voor het ene recept hier, en voor het andere recept hier. Niet dat ze nu zoveel verschillen van elkaar, maar het ene recept is wat uitgebreider dan het andere recept.