In het kader van Halloween, snertweer, vallende blaadjes en lekkere trek, besloot ik om vandaag maar eens een red velvet cake te bakken. Wel een cake uit een pakje moet ik eerlijk bekennen, maar gemak dient de mens, ook hier in Costa Rica. En waarom zou ik moeilijk doen als het ook eens een keertje gemakkelijk kan. 

Het enige wat ik aan het beslag moest toevoegen waren water, olie en drie eieren. Een kind kan de was doen! De oventemperatuur moest ik omzetten van Fahrenheit naar Celsius. En de maatvoering was in cups en niet in ML.  Verder ziet zo’n cake er natuurlijk nooit zo uit zoals op het pakje staat afgebeeld. Maar dat waren een paar kleinigheidjes. Voor de rest was het een makkie.

Het weer was vandaag dus niet om naar huis te schrijven. Donker regenweer met veel mist. Van dat naargeestige, Halloweenachtige weer. Het is in ieder geval iets heel anders dan elke dag zon. Al heb ik, als ik mocht kiezen, toch liever een vrolijk zonnetje. Misschien zijn dit de laatste loodjes van het regenseizoen, wie zal het zeggen..

Nu is een red velvet cake niet echt een Halloween cake zou je denken, toch gaf de bloedrode kleur van het cakebeslag mij zeker wel een Halloween gevoel. Het was alsof ik stond te roeren in een kom vol met bloed. Alsof ik een soort van Dracula brouwsel aan het maken was.

Ik probeerde mijn man nog te laten schrikken toen ik wat van het rode beslag op mijn handen kreeg, zo van; ’Oohh, auwww, kijk, ik bloedt!’ Maar helaas, hij trapte er niet in, terwijl het er toch best wel echt uitzag. Hij werd er niet warm of koud van. Super flauw! Misschien had ik het toch iets overtuigender moeten brengen. Het moge duidelijk zijn dat ik geen goede toneelspeler ben.

Vanavond gaan we in ieder geval lekker genieten van een plakje cake met een kopje thee. En mocht Dracula vanavond toevallig nog aan de deur kloppen (wat ik eigenlijk niet hoop), dan ligt er voor hem uiteraard ook een plakje klaar. Het is weliswaar niet echt een cake waar Dracula normaliter een moord voor zou doen. Toch denk ik dat hij zo’n bloedrood plakje cake wel weet te waarderen..